2016. január 31., vasárnap

Gyermekekért - Mentők

A gyermekek ellátása külön kategóriába tartozó feladat. Teljesen más eszközök szükségeltetnek hozzá. Van nem egy szervezet, alapítvány akik mindent megtesznek hogy a beteg, segítségre szoruló gyerekeken segítsenek. 

A posztban a saját képeim szerepelnek, ha valami / valaki kimaradt akkor arról sajnos nincs képem. Mint a pécsi Szememfénye alapítvány autói. 

Szent Márton. 
Az OMSZ irányítása alatt működő szervezet, mentőorvosi kocsikkal ( MOK) és mentőkkel látja el a mentést. Több nagy városban nem csak Budapesten, hanem Miskolcon és Debrecenben is szolgálnak. 

MOK / Mentőorvosi kocsik: 
Ford Ranger. 
Volkswagen Amarok Profile II, a legújabb MOK, Miskolcon szolgál. 


Mentőgépkocsik: 
Az első dekoros mentőautó - Mercedes Sprinter. 


Volkswagen Crafter - mára tartalék. Hiába a profi
fénytechnika és láthatóság, ez az autó kétszer szenvedett nagyobb balesetet. 


Mercedes Sprinter II 519 CDi Magyar Gyermekmentő alapítvány 

Az alapítvány mentőorvosi kocsikat / MOK autókat üzemeltet. Az évek során ragaszkodtak a Ford Focusokhoz. Azoknak a különböző modelljei fordultak meg az alapítványnál.  Győrben készült felvétel. 
Heim Pál gyermek kórház. 

A kórház gyermekorvosi ügyeletet tart fent. Az autók modernek, a fényhidjaik egyre jobbak, csak sajnos a matricázásuk gyenge. A fejlődés egyre nagyobb, még Suzuki Ignisekkel kezdtek, mára a legújabb autójuk egy Octavia. 

Suzuki SX4

Adomány Octavia , ex rendőr 

Ford Transit 

Opel Astra H 

Opel Astra H 

Ford Focus 


Skoda Octavia 

Peter Cerny 

Az alapítvány koraszülött csecsemők mentésével foglalkozik. A betegtérben inkubátor található. Több mentőgépkocsi is szolgál a kötelékükben. Némelyik szállítási, vagy éppen mentési feladatot látnak el. 

Kezdetek. 

Mercedes Sprinter


Ford Transit Mercedes Sprinter Delfis, több is szolgál (minimum 6-7) "Egyebek"
Gyermekrák alapítvány:
Mercedes Vito 


később új matricázást kapott. 
Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány

Volkswagen Crafter Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásért a DOTE Gyermekklinikán AlapítványEzeket a mentőket az OMSZ vásárolta, 4 darabot a Profile II gyártotta őket. Győr, Szeged, Veszprém és Pécsre kerültek. Az terv szerint a jövő gyermekmentői ilyen színösszeállítással fognak rendszerbe állni, hogy elkülönüljenek a többi kocsitól. 

Köszönöm a figyelmet. 

2016.01.31Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése